B&O frasælger forstærkerforretning

Struer-virksomheden Bang & Olufsen har onsdag frasolgt ICEpower, der producerer forstærkerenheder.

Bang & Olufsen har onsdag skilt sig af med den del af virksomheden, som producerer forstærkerenheder. Virksomheden har solgt 100 procent af aktierne for 32 millioner kroner. Det oplyser Bang & Olufsen i en meddelelse i forbindelse med virksomhedens regnskab for tredje kvartal i det skæve regnskabsår 2015/16.   

- I dag har Bang & Olufsen underskrevet en aftale om at frasælge 100 procent af aktierne i ICEpower i en management buyout supporteret af Industri Udvikling, lyder det i meddelelsen om handlen, der altså er en manøvre, hvor en del af ledelsen køber ICEpower sammen med en fond, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.    

Bang & Olufsen brandet har blandt andet tjent penge på at producere produkter til indbygget lyd i bærbare computere og mobiltelefoner.
Allerede sidste år luftede B&O ideen om, at selskabet gerne ville sælge ICEpower-divisionen fra.   

- Over de seneste 12 måneder, hvor licensforretning er blevet et fokusområde for Bang & Olufsen, er alle licensaktiviteter relateret til Bang & Olufsen brandet blevet overført til Bang & Olufsen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Frasalget er en del af visionerne om at slanke virksomheden.    
I marts 2015 solgte B&O sin Automotive-division, der producerer lydsystemer til blandt andre Mercedes, BMW og Audi, for 1,17 milliarder kroner. Køberen var amerikanske Harman Corporation.   

Siden efteråret har rygter om et salg af selve B&O floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har lagt et købstilbud.  Bang & Olufsen er fortsat i dialog om salg. Men der er stadig usikkerhed om, hvordan den vil ende, skriver selskabet i sit regnskab for tredje kvartal.