B&O-formand: Vi er ganske godt positioneret

Nu begynder en ny fase for B&O, som står godt positioneret til fremtiden, siger bestyrelsesformand Ole Andersen.

Oven på de afbrudte salgsforhandlinger med den kinesiske rigmand Qi Jianhong og hans selskab Sparkle Roll er Bang og Olufsens bestyrelsesformand, Ole Andersen, ikke gået på jagt efter en ny køber. I stedet begynder nu en ny fase, skriver Berlingske.

- Tidspunktet er kommet til at trække en streg i sandet og sige: Nu er vi faktisk ganske godt positioneret. Vi er også godt kapitaliseret, så nu skal vi påbegynde en ny udvikling, hvor vi har snuden i sporet, har fokus på forretningen og får genskabt selskabet med en profitabel vækst, siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i B&O til Berlingske. 

B&Os næststørste aktionær, pensions­giganten ATP, tager B&Os farvel til Sparkle Roll køligt. ATP har selv forhandlet med kineserne, men deres tilbud var ikke attraktivt, siger vicedirektør Claus Wiinblad:

- Vi har haft en vis i dialog med Sparkle Roll, og de har præsenteret os for forskellige ideer til, hvad de kunne være interesseret i at byde på selskabet. De har jo ikke givet noget officielt købstilbud, men de prisindikationer, vi har fået, var ikke interessante, siger han.

Ingen er smidt på porten

De afbrudte salgsforhandlinger fik fredag B&O-aktien til at styrtdykke med mere end syv pct. Om afslutningen af salgsforhandlingerne fredag forklarer Ole Andersen: 

- Vi har ikke smidt nogen på porten. Specielt ikke vores største aktionær. Ham behandler vi selvfølgelig ordentligt. Men vi har ønsket at få trukket en streg i sandet. Forhandlingerne er jo foregået over en meget lang periode, og vi har ønsket at få skabt ro for vores med­arbejdere, partnere og forretningsinde­havere, så de kan koncentrer sig om det, der er aller-allervigtigst, nemlig forretningen. Det er klart, at det skaber uro, når vi ikke ved, hvordan fremtiden ser ud, siger han.

Om ikke andet påpeger bestyrelsesformanden, at virksomheden i hvert fald har fået én ting ud af processen, nemlig en ny storaktionær. 

- Qi Jianhong har jo været en pæn stor aktionær i flere år, og han er vores samarbejdspartner på Beoplay i Kina og en ganske udmærket samarbejdspartner. Nu har han så øget sin ejerandel fra syv til næsten 20 pct. Jeg vil bare sige velkommen til og tak for det, siger Ole Andersen.

Kineseren Qi Jianhong har af flere omgange opkøbt aktier i B&O, så hans selskab i sidste uge opnåede en ejerandel på 18,7 procent. 

Derefter kom det dog frem, at han højst ville betale omkring 70 kroner per aktie for at udbygge sin ejerandel i Struer-koncernen.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.