B&O forhandlere vil have vished om fremtiden

Halvanden måneds tavshed fra B&O om muligt salg bekymrer selskabets forhandlere, der ønsker hurtig afklaring.

Hvis et udenlandsk selskab overtager Bang & Olufsen, vil det blive budt velkommen af de forhandlere, som sælger de eksklusive produkter fra det danske tv- og audioselskab. Dog sukker forhandlerne efter at få flere attraktive produkter i butikkerne, så de kan øge salget, og flere har mistet troen på en selvstændig fremtid for selskabet. Det skriver Børsen.

B&O, der i årevis har kørt med underskud, meddelte i november, at det er i dialog med en mulig køber. Og det kan ikke gå hurtigt nok med et salg af virksomheden, mener blandt andre Kenneth Lauritzen, indehaver af B&O-forretningen i Herning.

- Jeg vil meget gerne snart have en afklaring. Det vil være godt med en ny ejer, der har noget ekspertise, som kan gøre B&O mere rentabel, siger han til Børsen.

Forhandlere peger på fremtidsmuligheder
Avisen har talt med 15 indehavere af B&O-butikker i Danmark, og de krydser alle fingre for et salg ifølge avisen.
Flere peger på manglende produktudvikling som en af B&O's store svagheder. Det problem kan en ny ejer, i form af en større aktør i branchen, rette op på.
Men nu er der gået halvanden måned, uden at offentligheden har hørt nyt om salgsprocessen. Og det er foruroligende, mener Per Thougaard, ejer af B&O-forretningen i Viborg.

- Det skaber nervøsitet i branchen, at der ikke er en afklaring, og der bliver gisnet en hel del, om det nu er en asiatisk investor, Samsung eller måske Apple, som køber B&O, siger han til Børsen.

Han mener, at en stor elektronikgigant vil kunne løfte B&O op på et helt andet niveau end det nuværende.

   

/ritzau/