B&O-aktionærer er udbytte-utålmodige

En stor del af aktionærerne i B&O er ved at være utålmodige. De har ikke fået udbetalt bytte siden 2008, og det kom til udtryk på generalforsamlingen i dag.

bang_0.jpg

Aktionærerne i B&O er ved at være utålmodige. De vil have udbytte af deres aktier.

For nyligt fremladge Bang & Olufsen endnu en gang et skuffende regnskab. Det på trods af, at de i foråret frasolgte Automitive-forretningen, der lavede lyd til luksusbiler, for over en milliard kroner.

Til generalforsamlingen i dag var der mødt 200 aktionærer op til generalforsamlingen i Struer i dag. Her var flere indstillet på at få betalt et udbytte fra salget af Autmotive-afdelingen.

- Nu er vi i årevis blevet lovet det ene og det andet, at nu var det Kina-salget, der skulle redde os, og nu skulle der tredobles omsætningen, og jeg ved ikke hvad. Det er ikke rigtig blevet til noget. Man trænger til at få nogle konkrete ting på bordet, siger aktionær Per Poulsen fra Hørsholm.

- I forhold til det forventninger, der var stillet op for nogle år siden, så skal det snart til at udmynte sig i nogle aktive handlinger, siger en anden aktionær, Johan Winther Rasmussen fra Stoholm.

B&O: Vi er fuldt fokuseret

Aktionærerne har ikke fået udbetalt et udbytte siden 2008, men det har virksomheden forhåbninger om at lave om på:

- Fakta er, at vi ikke har været i stand til at skabe værdi til aktionærerne de sidste mange år. Det jeg kan sige til aktionærerne er, at vi er fuldt fokuseret på at gøre vores allerbedste for at sikre, at Bang & Olufsen igen bliver en konkurrencedygtig virksomhed, siger Ole Andersen, der er bestyrelsesformand hos Bang & Olufsen.

Det er ledelsens plan, at virksomheden skal vækste med 10 procent i de kommende år indtil år 2018. Det skal ske igennem et fokus på B&O Play-serierne.

Stemte om udbytte

På generalforsamlingen havde aktionærerne dog muligheden for at have indflydelse på, om der skulle udbetales et udbytte for salget af Automotive-afdelingen, eller om virksomheden skulle geninvestere pengene.

Her stemte en tredjedel imod bestyrelsens forslag om at investere pengene. De ville gerne have udbytte i stedet.

- Jeg er klar over, at det er bedre at investere pengene. Men så skal de også forvalte dem rigtigt, for ellers var det bedre, at vi fik dem i udbytte, siger Johan Winther Rasmussen.

2:26
Omkring 200 skeptiske aktionærer var i dag samlet til generalforsamling hos B&O i Struer. De rynkede bryn skyldes det skuffende regnskab, som virksomheden præsenterede for få uger siden.