B&O-aktien falder efter nedjustering

Aktierne i Bang & Olufsen rasler ned efter forventningerne til omsætningen for 2012/2013 i dag er blevet nedjusteret.

Efter dagens første aktiehandler falder B&O-aktien med mere end 16 procent. Ifølge Dagbladet Børsen er markedsværdien dermed reduceret med 24 procent siden årsskiftet og Struer-virksomheden er nu under to milliarder kroner værd på børsen.

Nedjustering kommer efter butikslukninger

I en pressemeddelelse forklarer bestyrelsesformand Ole Andersen og direktør Tue Mantoni, at forventningerne til omsætningen i regnskabsåret 2012/2013 er sat ned fra godt tre milliarder kroner til nu mellem 2,8 og 2,9 milliarder kroner. Ifølge B&O, så kommer nedjusteringen blandt andet efter, at godt 80 forhandlere er blevet opsagt.

- Negative, kortsigtede effekter af den igangværende omstillingsproces for Bang & Olufsen, herunder butikslukninger, kombineret med vedvarende makroøkonomisk usikkerhed - især i Europa - har resulteret i et tab af momentum i løbet af kvartalet, forklarer Struer-virksomheden i pressemeddelelsen.

Ifølge Dagbladet Børsen, så kommer dagens kurssmæk efter B&O ganske uventet har været ude med den anden nedjustering i 2013. Forventningerne til årsresultatet er nu ændret til et underskud på mellem 150-200 millioner kroner.