B&O åbner 200 salgssteder i Sydkorea

Bang & Olufsen udvider i Sydkorea. Det sætter gang i rygterne.

Bang og Olufsen

B&O har planlagt at åbne 200 nye salgsteder i Sydkorea. Det skriver Børsen onsdag. Den sydkoreanske offensiv har sat gang i rygterne om fremtiden for Struer-virksomheden.

For mindre end to uger siden meldte B&O ud, at den eksklusive elektronik-virksomhed er i gang med en dialog vedrørende en potentiel offentliggørelse af et købstilbud. Det fik aktien til at stige med en tredjedel.  

Topchefen for B&O, Tue Mantoni, siger til Børsen, at årsagen til ekspansionen skyldes, at sydkoreanerne viser stor interesse for selskabets produkter. Mantoni var for nyligt selv i landet, hvor han afslørede selskabets planer om udvidelsen over for avisen Korean Times.

Aktien falder

Børsen mener at vide, at den sydkoreanske udvidelse sætter gang i spekulationer om, at selskabet er i gang med at gøre sig til over for mulige koreanske købere som LG og Samsung. De to elektronik-giganter har hovedsæde i Sydkorea.

Onsdag formiddag faldt B&O-aktien med mere end 2 procent. 

- Det er pudsigt, at man har en kraftig butiksekspansion, og at man også har haft topchefen i Sydkorea, mens der er rygter om, at koreanske selskaber kunne være interesserede i at købe B&O. Men om Tue Mantoni har været der udelukkende for at lave et fremstød i Sydkorea, eller om han også har snakket med nogle af de lokale aktører som for eksempel LG og Samsung, kan man kun gisne om, siger Morten Imsgard, senioranalytiker i Sydbank, til Børsen.