Blue Fox tabte femte DM-finale

Esbjerg vandt den femte ishockeyfinale hjemme mod Herning og har to muligheder for at sikre DM-guldet.

Blue fox - Esbjerg

Det begynder at trække op til Esbjerg Energys første DM-guld i ishockey siden 2004. Søndag vandt vestjyderne den femte kamp i finaleserien 2-0 over Herning Blue Fox på hjemmebane og fører nu serien med 3-2.

Esbjerg kom foran 1-0 i serien, men siden tog Herning teten med føringen på 2-1. Nu ligger det til Esbjerg, der kan bryde Sønderjyske og Hernings dominans. De to klubber har delt de seneste 11 mesterskaber imellem sig.

Finalen spilles bedst af syv kampe, og Esbjerg har altså to chancer for at afgøre sagerne til egen fordel. Esbjerg vil endda have fordel af hjemmebane i den eventuelle syvende og afgørende finalekamp.

Esbjerg fulgte godt op på fredagens sejr i Herning, hvor holdet udlignede til 2-2 i serien. Særligt en god anden periode var med til at sikre Esbjerg det gode udgangspunkt.

Efter en jævnbyrdig første periode uden mål, var anden periode blot et halvt minut gammel, da Esbjerg kom foran. Efter et godt angreb sendte Brock Nixon pucken i mål med et godt slagskud.

Fem minutter før udløbet på perioden var det så Jeppe Holmberg, der viste skudstyrke fra afstand. Så stod det til 2-0.

I tredje periode pressede Herning for at komme tilbage, men Esbjerg forsvarede heroisk og holdt stand kampen ud.

- Det kan ikke være bedre. Vi leverede en fantastisk præstation. Nu skal vi nyde det resten af dagen. Vi fortsatte takterne fra sidste kamp og modstod Hernings pres, siger Esbjergs Nicholas B. Jensen til TV2 Sport efter kampen.

Nu har Herning kniven for struben, når holdet på tirsdag tager imod Esbjerg til den sjette finalekamp.