Blue Fox jubler over ny TV-aftale

En ny tv-aftale med TV2 sikrer ugentlig transmission af ishockeykampe på tv de næste tre år. Et kæmpe løft til sporten, siger Blue Fox direktør.

Herning_Blue_Fox-jubel3.jpg

Dansk ishockey har været væk fra tv-skærmen i en periode, men med en aftale offentliggjort mandag, står det klart, at Danmarks bedste ishockeyliga, Metal Ligaen, vender tilbage til tv.

TV2 og Danmarks Ishockey Union har lavet en aftale, som betyder, at ishockeyfans kan se frem til mindst 40 kampe på en af TV2's kanaler pr. sæson i perioden fra 2014 til 2017.

Flere kampe på tv betyder flere annoncekroner i kassen.

- Hvis vi bare er lidt dygtige, så kan vi også få mere ud af den her aftale. Det er et kæmpe løft til sporten, ingen tvivl om det. Det at man kommer til at kunne se hockey 1 gang i ugen, det er klart, at der giver os i klubberne nogle flere muligheder, som vi forventer os rigtig meget af, siger Torben Skovsgaard, direktør i Herning Blue Fox.

Blue Fox-direktøren bakkes op af ishockeyunionens formand.

- Vi får nu den største danske tv-station som medspiller, og det rummer både sportslige og kommercielle muligheder på mange platforme, siger Henrik Bach Nielsen.

I den nye aftale skal Danmarks Ishockey Union levere et færdigt produkt både redaktionelt og teknisk. Det har unionen blandt andet gjort ved at ansætte ishockeykommentatoren Jimmy Bøjgaard, som har en fortid på TV2. Bøjgaard skal tage sig af al teknisk og redaktionel koordinering, og han bliver ankermand for at udvikle produktet.

Ifølge pressemeddelelsen kommer et ugentligt "Hockeynight" og en række ishockeymagasiner med fokus på Metal Ligaen og dansk ishockey.

- Det er på alle måder den bedste tv-aftale nogensinde for dansk ishockey, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.