Blue Fox i semifinale efter drama

Herning tog den sidste semifinaleplads i ishockeyslutspillet med sejr over Odense i overtid.

Traditionsklubben Herning Blue Fox er som det fjerde og sidste hold klar til semifinalerne om det danske mesterskab i ishockey. Fredag aften vandt Herning en dramatisk syvende og altafgørende kvartfinale med 2-1 efter overtid hjemme over Odense Bulldogs og vinder dermed serien 4-3. Bittert for Odense, der førte serien 3-2, men ikke formåede at afgøre sagerne på hjemmebane i den sjette kamp i tirsdags. I stedet slutter Herning sig til Sønderjyske, Frederikshavn og Esbjerg, der allerede havde banet sig vej til semifinalerne.

Sen scoring fremtvang overtid

Herning var på vej mod en 1-0-sejr, da Odense fremtvang overtid med en sen udligning. I fjerde periode faldt afgørelsen på en scoring af Kyle Essery efter syv minutter. Fredagens kamp var intens, og dens vigtighed var tydelig i duellerne. Flere af de foregående kvartfinaler mellem holdene blev afgjort på få mål, så mandskaberne var bevidste om vigtigheden af at score det første mål. Det tilfaldt Herning i en periode af kampen, hvor Odense ellers dominerede skudstatistikken. Midtjyderne tog fordel af en fynsk udvisning til Andreas Pedersen, så Hernings Jordan George efter et klumpspil foran mål kunne sende pucken i nettet til 1-0 knap midtvejs i anden periode. I tredje periode pressede Odense hårdt for udligning og havde flere gode forsøg, mens Herning mest koncentrerede sig om at forsvare. Fire minutter før tid burde Herning dog have øget til 2-0, men i et kontraangreb misbrugte Jordan George den store chance. Med knap to minutter tilbage skiftede Odense sin målmand ud for at angribe med en spiller ekstra, og det gav bonus med 86 sekunder tilbage. Efter et heftigt klumpspil endte pucken hos Joakim Nettelbladt, der udlignede til 1-1. Kort efter måtte holdene ud i overtid for at finde en vinder efter "sudden death" uden udsigt til en straffeslagskonkurrence. Her blev Kyle Essery helten med sit mål til 2-1.

I semifinalen skal Herning møde Frederikshavn. Det blev en realitet, da førstevælgeren Sønderjyske valgte Esbjerg som sin modstander i semifinalen. De afvikles også bedst ud af syv kampe. De første opgør spilles på tirsdag.