Blottede sig for to børn i Viborg

Politiet kunne hurtigt anholde en 28-årig mand, der dog nægter sig skyldig.

Politi
Foto: Scanpix / Ida Marie Odgaard

En dreng på ni år og en pige på 11 var lørdag eftermiddag ude for en ubehagelig oplevelse på legepladsen ved Vestervangsskolen i Viborg.

Børnene så en mand, der gik om bag et skur, og da han kom tilbage, havde han trukket sine bukser ned om anklerne. 

Et voksent vidne så blotteren stikke af og meldte sagen til politiet. Cirka 20 minutter senere - klokken 16.15 - kunne politiet anholde en 28-årig mand, som nu er sigtet for at overtræde straffelovens paragraf om blufærdighedskrænkelse ved blotteri.

Den 28-årige nægter sig skyldig. Han blev løsladt efter endt afhøring, men er stadig sigtet, og det er nu op til anklagemyndigheden at afgøre, hvad der videre skal ske i sagen.

Vil fordoble bødestraffen
 

Blotteri straffes typisk med en bøde på mellem 2000 og 4000 kroner, men justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) præsenterede i oktober et lovforslag, der skal fordoble bødestraffen.

- I foråret kunne jeg på baggrund af Rigsadvokatens undersøgelse konstatere, at straffen for blotteri ikke står på mål med handlingens grovhed. Derfor vil jeg med dette lovforslag nu fordoble bødestraffen for blotteri, så vi signalerer over for ofrene, som jo også kan være børn, at vi er på deres side. Samtidigt kan strafskærpelsen forhåbentlig også afholde flere fra at blotte sig, lød det dengang fra ministeren på Justitsministeriets hjemmeside