Blodigt år i trafikken: Politiet kæmper mod uopmærksomhed

Et kort øjebliks uopmærksomhed kan få fatale følger. Politiet arbejder på en holdningsændring, så man ikke lader sig friste af mobiltelefonen.

Ambulance_paa_vej.jpg

2017 har været et blodigt år i den midt- og vestjyske trafik, og fredag blev der føjet endnu en dødsulykke til statistikken, da en 29-årig mand blev dræbt i en ulykke på hovedvej 11 på Thyholm.

21 personer har i år mistet livet i trafikken i Midt- og Vestjylland mod 28 i hele 2016.

Der har i flere tilfælde været tale om frontale sammenstød på lige vejstrækninger, og helt overordnet mener politiet, at flere af ulykkerne skyldes uopmærksomhed.

Lederen af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg, understreger, at det ikke nødvendigvis er hasarderet kørsel, der er årsag til de alvorlige ulykker. Der er ofte tale om bare et øjebliks uopmærksomhed.

- Det kan være, at man lige kommer over i den forkerte vejbane med bilens ene side. Og er uheldet og skæbnen ude, så har vi de her forfærdelige, tragiske ulykker, hvor mennesker risikerer at miste livet eller kommer alvorligt til skade, siger han.

2:19
Det er utroligt vigtigt, at vi får ændret bilisternes holdning, siger Henrik Glintborg.

Glintborg håber derfor på en holdningsændring, så trafikanterne koncentrerer sig om at køre bil og ikke lader sig forstyrre af for eksempel mobiltelefonen.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får ændret bilisternes holdning. Jeg tror, at der er mange, der ikke kan sige sig fri for at have ladet sig friste af mobiltelefonens snerrende sms og læse og svare tilbage på den eller lave noget andet, der udfordrer opmærksomheden, siger han.

Udover den traditionelle politiindsats har ordensmagten et andet våben i kampen mod uopmærksomheden.

- Vi har også et projekt, hvor vi arbejder målrettet med de unge bilister. Sammen med GF Forsikring og køreskoler og så videre forsøger vi på at opnå det, vi skal opnå for at komme det her til livs, nemlig en holdningsændring. At få bilisterne til at ændre holdning. Men det er jo ikke kun politiet, det er også alle andre gode interessenter, der arbejder for det her, siger Henrik Glintborg.