Efterforsker opfordrer borgerne: Bliv ved med at tippe om flugtbilist

Politiet opfordrer borgere til at fortsætte med at levere tip i sagen om den flugtbilist, der mandag aften påkørte og dræbte en soldat i Karup.

Midt- og Vestjyllands Politi efterforsker for fuld kraft de tip, som borgerne ringer og sender ind i sagen om en flugtbilist, der mandag aften påkørte og dræbte en 22-årig soldat i en fodgængerovergang lige ud for Flyvestation Karup. Politiet opfordrer borgerne til fortsat at tippe løs. 

quoteDet er folk, der har set en bil med en skade på, eller folk der ved at naboen kører spritkørsel, og de har ikke set bilen i et par dage. De henvendelser er vi meget interesserede i.

Christian Toftemark, politikommissær, Midt- og Vestjyllands Politi

- Vi har ikke endnu gerningsmanden identificeret, siger Christian Toftemark fra lokalpolitiet i Viborg. 

Christian Toftemark fortæller, at politiet har modtaget i omegnen af 50 nye tip i sagen henover  onsdag aften og natten til torsdag. 

- Dem er vi i gang med at følge op på. Vi løber alle de henvendelser op, siger politikommissæren. 

Bilens type  

Onsdag offentliggjorte politiet videomateriale af den bil, der har påkørt soldaten. Politiet er fortsat ikke 100% sikker på, hvilken model og type bilen har, men Christian Toftemark og de andre efterforskere har nu fået så mange bud på, hvilken bil det måske kan være, at han på dette punkt beder befolkningen indstille henvendelserne. 

- Ja, jeg tror, vi efterhånden har været omkring alle biler, det kan være og ikke kan være. Vi er nok der, hvor vi ikke bliver klogere af flere henvendelser om det, siger Christian Toftemark.   

HER er videoen som politiet har offentliggjort. Politiet vil fortsat gerne i kontakt med den hvide varebil, der kører først og som kan have informationer om den hvide personbil, der har påkørt soldaten. 

Hvid bil med skader på fronten

Udover bud på, hvilken type flugtbilen kan være, kommer der også fortsat henvendelser, som politiet dedikerer kræfter til at undersøge nærmere. Det er denne kategori af tips, som Christian Toftemark opfordrer borgerne til at blive ved med at komme med. 

- Det er folk, der har set en bil med en skade på, eller folk der ved at naboen kører spritkørsel, og de har ikke set bilen i et par dage. De henvendelser er vi meget interesserede i. Det er i den kategori vi tror, vi skal finde gerningsmanden. Det er de henvendelser, vi bruger alle vores kræfter på lige i øjeblikket, siger Christian Toftemark.  

- Ser man mindre, lyse biler med frontskade og eventuelt en skade på en forrude, så hører vi gerne om det. Vi skal nok gå ud i offentligheden, når vi mener, vi har en gerningsmand. Indtil da skal borgerne blive ved med at tippe os, hvis de tror, de har oplysninger, der kan hjælpe os, siger Christian Toftemark.