Bliv sund med mobilen

Hernings unge får et helt nyt tilbud om hjælp til at leve det sunde liv via en app til telefonen. FOTO: Screendump fra herning.mobilefitness.dk

herningfitps.jpg

Herning Kommune tilbyder nu byens unge en sundheds-app, specialdesignet til elever i kommunens 7.-10. klasser. App'en giver gode råd om alt fra træningsprogrammer og sund mad til søvn og rygestop.

- Vi ved jo, at vægtkurven stiger i alle vestlige lande. Samtidig ser det blandt andet ud til, at der for tiden er moderne blandt de helt unge at begynde at ryge på daglig basis. Og det kan også være svært at holde sig motiveret til fysisk aktivitet gennem teenageårene. Men det er alt andet lige lettere at skabe gode vaner i ungdommen end senere i livet, så derfor tilbyder vi nu alle Herning Kommunes unge app'en som hjælp, fortæller klinisk diætist i Herning Kommunes sundhedspleje, Kenneth Christiansen.

Passer ind i dagligdagen

App'en og hjemmesiden er udviklet i samarbejde med et forsker-team på Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet og bliver allerede brugt af voksne på flere arbejdspladser rundt i landet. Men det er første gang, systemet har en helt ung målgruppe, og derfor er der elementer, der er blevet re-designede, så de passer bedre ind i unges dagligdag og livsstil.

- Vi har ikke noget egentligt mål for, hvor mange unge, der gerne skal koble sig på, eller hvor sunde de skal blive. I første omgang følger vi udviklingen og aktiviteten på hjemmesiden, siger Kenneth Christiansen.