Bliv klogere på ulven

TV/MIDT-VESTs naturredaktion har været i Tyskland for at se nærmere på, hvordan vores naboland håndterer ulven.

Ulv, foto 171212.jpg

Før jul blev det bekræftet, at der har været en ulv i Danmark. Siden er det blevet debatteret, om der er plads til rovdyret i Danmark, og hvordan vi skal håndtere det. I denne uge blev debatten højaktuel, da 35 får af tre omgange blev angrebet af et rovdyr, som kan være en ulv.

For ti år siden begyndte vilde ulve at komme til Tyskland og det skabte den samme debat i landet, som vi har lige nu. Der blev adskillige får angrebet af ulven. I de tre programmer herunder fortæller vi om ulven, og tager til Tyskland for at se, hvad ulven betyder for landet og hvordan man håndterer den.

Afsnit 1:

9:42
I den seneste tid er der flere observationer af ulv i midt og vestjylland - det er ikke længere spørgsmålet om ulven kommer - meget tyder på den er her.Men hvad vil vi med ulven, hvor mange har vi plads til og hvor må de være - det er nogle af de spørgsmål naturstyrelsen har stillet forskerne på Århus Universitet.Naturriget følger ulvesporet - for at få mere viden om europas største rovpattedyr.

Afsnit 2:

Afsnit 3:

8:16
Ulven er vendt tilbage til danmark - der er masser af mad i form af rådyr og krondyr - men ulve tager også får og det giver konflikter. Naturriget besøger en tysk fåreavler der kender problemet og ved hvordan man undgår uvleangreb.

Tilrettelægger: Rigmor SamsFotograf: Henrik Drivsholm