Blev nummer fire til OL i London - i 1948

Finn Rasmussen fra Holstebro er 91 år gammel, og i 1948 deltog han i rødt-og hvidt ved OL - som også dengang var i London.

finnjoergensen.jpg

Finn Rasmussen er næsten blind og 91 år gammel. Alligevel sidder minderne fra 1948 printet ind på nethinderne. Sammen med sin lokale makker Alfred Christensen var vestjyden udtaget i toer kajak på distancen på 10.000 meter distancen.

- Der var så mange deltagere med, fordi det var lige efter krigen, at vi ikke engang kunne starte på én gang, siger han.

Kajakken måtte fixes

Makkerparret rejste til London med en ny kajak - en gave fra idrætsforbundet i Holstebro.

Kajakken blev i første omgang kasseret af dommerne i London, fordi den var to centimeter for smal. Men Finn Rasmussen, der er tømrer, havde heldigvis sit værktøj med.

- Efter lidt kæmpen, så blev den godkendt, siger han, og så var makkerparet klar til at sejle på Themsen. Desværre for de to Holstebro-roere, der havde sat næsen op efter medalje, endte de på fjerdepladsen.

- Det er var ærgeligt, for første-, anden- og tredjepladsen var Sverige, Norge og Finland. Og dem plejede vi at ro fra allesammen, siger Finn Rasmussen.

En gave lige til en guldmedalje

Ugen efter tog de revanche ved verdensmesterskaberne, der også blev roet på Themsen. Her vandt de sølv på 500 meter. Da roerne kom hjem, blev de hyldet af flere tusinde holstebroere. Den bedste gave kom dog først om natten, og var lige til en guldmedalje.

- Der fødte min kone min dreng, fortæller han.

Finn Rasmussen har nu kælderen fyldt med medaljer, bl.a. 16 stk. af guld fra de danske mesterskaber. Men øverst på væggen hænger diplomet fra de Olympiske Lege 1948 i London.

De olympiske lege i London 2012 starter for alvor med åbningsceremonien fredag aften.