Blev ikke valgt til Folketinget: Venstre-kandidat forlader politik

Kenneth Mikkelsen opnåede ikke valg i Venstres højborg i Ringkøbing-Skjern. Nu vil han koncentrere sig om sit arbejde i erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande.

Kenneth Mikkelsen vil ikke genopstille som folketingskandidat.
Kenneth Mikkelsen vil ikke genopstille som folketingskandidat.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Venstres folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern, Kenneth Mikkelsen, forlader politik.

Mikkelsen skriver i en pressemeddelelse, at han besluttet ikke at genopstille som folketingskandidat, efter at det ved valget i juni ikke lykkedes ham at opnå valg.

- Resultatet har naturligvis givet anledning til skuffelse, men også i en følelse af at være uforløst. Jeg opnåede jo ikke det, som jeg så stærkt havde kæmpet for. Jeg har tilladt mig at give mig selv god tid til at bearbejde disse følelser, men har nu efter moden overvejelse besluttet mig for ikke at genopstille som folketingskandidat, skriver han. 

Ringkøbing-Skjern regnes normalt for at være en af landets mest sikre Venstre-kredse, og kommunen havde indtil sommerens valg haft en Venstremand på tinge uafbrudt siden 1988.

Kenneth Mikkelsen fik 4659 personlige stemmer, og lå dermed et godt stykke efter sin forgænger - tidligere minister Esben Lunde Larsen, der fik 10.800 stemmer.

En anden forklaring på, at Venstre havde det svært ved valget, var kristendemokraten Kristian Andersen fra Tarm. Han var tæt på at opnå et kredsmandat og hentede formentlig også en del Venstre-stemmer, fordi han bor i kommunen - modsat Kenneth Mikkelsen, der har adresse i Herning Kommune. 

Kenneth Mikkelsen er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande, og han skriver, at han nu vil koncentrere sig om erhvervs- og ikke partipolitik. 

- Et krævende job som dette er ikke på den lange bane foreneligt med rollen som folketingskandidat, som bestemt også er krævende. Jeg er taknemmelig for, at jeg fik muligheden for at forfølge en politisk ambition, men de sidste måneder har også vist mig, at det rette valg for mig er at fortsætte med at præge erhvervsudviklingen i Herning og Ikast-Brande kommuner, skriver Kenneth Mikkelsen.

3:25
SE OGSÅ: Indslag fra 31. maj om Venstres udfordringer i Ringkøbing-Skjern.
0:51