Blandede meninger om ny turismestrategi

Erhvervs- og Vækstministeriets bud på en ny turismestrategi deler vandene.

Sommerhus
Foto: TV MIDTVEST

Blandt andet Vestkystens muligheder skal være med til at lokke en tredjedel flere turister til Danmark i 2025. Det er målet med den turismestrategi, som regeringen mandag fremlagde i Legoland.

Strategien møder både glæde og skepsis. Ligesom regeringen selv så er Dansk Kyst- og Naturturisme jublende glade for den fremlagte strategi, som, de mener, kan gavne især Vestkysten.

- Den nationale turismestrategi skaber rammerne for udvikling og løft af de overnatnings- og oplevelsestilbud, vi har i Danmark. Og med en samlet udviklingsplan for turismen på Vestkysten på tværs af de 11 kommuner lægger den endvidere op til, at Vestkysten udvikles til at være en af Nordeuropas mest attraktive kystferiedestinationer, udtaler Jens Hausted, der er direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme i en pressemeddelelse.

Oppositionen er ikke begejstret

Med en tredjedel flere turister til Danmark, skal omsætningen gerne nå 140 millioner kroner. Det er i hvert fald regeringens håb med turismeplanen. Socialdemokraterne er dog ikke solgte til ideen.

- Det er jo en fin lille plan, de er kommet med, men i forhold til hvad vi havde forventet fra regeringen, så er det ikke så meget faktisk, siger Thomas Jensen, der er erhvervsordfører for Socialdemokratiet.  

I Socialdemokratiet er det særligt én ting, som forårsager skepsissen.

- Noget af det, jeg skal se på som politiker, det er jo også, hvor pengene skal komme fra. Der er jo ikke angivet, hvor pengene skal komme fra, så derfor vil jeg altid forbeholde mig retten til at se, hvad der ellers kommer, siger Thomas Jensen.

På globalt plan forventes det, at turismen vokser med knap 4 procent årligt i de kommende år. 

4:13
Der var godt nyt til især landsdelens sommerhusejere, da regeringen i dag præsenterede sin nye turismeplan