Blandede følelser på fødeafdelingen

Regeringens 2020-aftale freder fødeafdelingen i Holstebro. Det vækker glæde, men også forvirring.

fodeafdeling.jpg

Til manges overraskelse er fødeafdelingen på Holstebro sygehus blevet fredet i regeringens 2020-plan. Det er stik mod den beslutning som regionsrådet i Region Midtjylland har truffet, om at flytte afdelingen til Herning.

Kontrolleret glæde

Den nyhed burde have bragt store jubelscener på afdelingen i dag, men der var snarere tale om en kontrolleret glæde hos de ansatte.

- Vi ved ingenting, og det er meget svært at tro på at det her bliver en realitet. Men hvis det bliver, så kan vi ikke få armene ned. Så er det helt fantastisk, siger jordmoder Kristine Overgaard Jensen til TV/MIDT-VEST.  

40 medarbejdere er allerede opsagt eller flyttet, og nedlukningen i Holstebro er planlagt i detaljer. Det gør det svært at glæde sig fuldt ud.

- Vi har også en hel del blandende følelser, fordi vi er begyndt at indstille os på at skulle til Herning, og der er en hel del medarbejdere der allerede er opsagt, siger tillidsrepræsentant Susanne Grandahl.

Flytningen fastfryses

Hospitalsdirektør Henning Vestergaard er overrasket over regeringens beslutning om at blande sig i regionernes arbejdsgang. Han kan endnu ikke svare på, hvilke konsekvenser beslutningen får for de allerede afskedigede.

 - Så længe vi ikke kender den præcise oversættelse fra vores regionsråd, så gør vi det, at vi fastfryser billedet, siger han.

Indslag fra fødeafdelingen

1:25
Glæde i Holstebro, hvor fødeafdelingen bevares, indtil supersygehuset i Gødstrup står klar.