Black Friday tegner til ny besøgsrekord i herningCentret

Centerchef i herningCentret Kim Lauritsen er indtil videre meget tilfreds. Black Friday tegner til at give endnu en besøgsrekord.

Der er brug for samtlige 1305 parkeringspladser ved herningCentret på årets største handelsdag.
Der er brug for samtlige 1305 parkeringspladser ved herningCentret på årets største handelsdag.

Det er ikke kun netbutikkerne, der mærker til, at det er Black Friday. Landsdelens største shoppingcenter, herningCentret, ser ud til at opnå en ny besøgsrekord på årets største handelsdag.

- Hvis det holder resten af dagen og aftenen, så lander vi på over 36.000 besøgende i centret i dag. Sidste års rekord var på 35.000, fortæller centerchef Kim Lauritsen.

Han troede egentlig, at besøgstallet ville ende lavere, fordi mange butikker har holdt Black Week, og dermed spredt tilbuddene ud over hele ugen. Det har også kunne mærkes på besøgstallene hele ugen, hvor centeret torsdag havde omkring 10.000 gæster og mandag-onsdag mellem 8-9.000 gæster. Det er 10-15 procent over sidste års besøgstal.

Rigtig mange biler: - Men det glider

Med et besøgstal langt over det normale, så presser det centrets 1305 parkeringspladser til det yderste. Men klokken 17, hvor antallet af besøgende plejer at toppe, glider trafikken nogenlunde, lyder det fra centerchefen, mens han kigger ud af vinduet fra sit kontor. 

- Vi har hjemmeværnet ude for at klare de to store lyskryds ved centret. Det betyder rigtig meget for afviklingen af trafikken, når der er pres på vores parkeringspladser, fortæller han.

Butikkerne i centret har åbent helt til klokken 23, og centerchefen forventer først, at det for alvor stilner af efter klokken 22. 

- Lige nu her sidst på eftermiddagen, hvor det peaker, så ligger vi tre procent over sidste års besøgstal, og Black Friday plejer ikke at stilne af før til allersidst, så jeg tror, at vi slår rekorden, siger Kim Lauritsen. 

Black Friday har de seneste tre år overgået sig selv hvert år som den største handelsdag nogensinde. I 2017 var der alene på dankortet en omsætning på 2,1 milliarder kroner.