Blåkvægsformand beskyldes for millionunderslæb

Foreningen Dansk Blåkvæg har bortvist deres formand og beskylder ham nu for underslæb på knap to millioner kroner.

Arkiv
Arkiv

Foreningen Dansk Blåkvæg skriver i en pressemeddelelse, at de den 10. august har valgt at bortvise deres formand Lars Thede fra Hundborg i Thy efter mistanke om underslæb for knap to millioner kroner. 

- Bestyrelsen havde konstateret meget store uregelmæssigheder i foreningens økonomi, og bestyrelsen havde begrundet mistanke omkring misbrug af foreningens penge i en perioden fem år tilbage. Alt regnskabsmateriale for de sidste 5 år er afleveret til et revisionsfirma, som har gennemgået materialet for at skabe klarhed over foreningens økonomi, skriver foreningen i pressemeddelelsen. 

Foreningens nye formand, Per Glerup, siger til landbrugsavisen.dk, at et advokatfirma nu er ved at vurdere sagen, og at han forventer, at det ender i en politianmeldelse. 

- Det går jeg bestemt ud fra. Det er en alvorlig sag, siger Per Glerup til landsbrugsavisen.

Lars Thede har de sidste mange år været formand, mens hans søn har været kasserer. Efter at flere medlemmer af bestyrelsen ønskede at få en ny kasserer, blev der efterfølgende fundet en række uoverensstemmelser, som resulterede i, at et revisionsfirma har gennemgået regnskaberne og fundet en række fejl. 

Lars Thede har ikke ønsket at kommentere sagen over for Landbrugsavisen.dk.

Ifølge landbrugsavisen har foreningen kun 50 medlemmer men en omfattende omsætning på grund af salget af sæd.