Blåkærgård: Intet fagligt møde trods opfordring

Blåkærgård har ikke holdt et fagligt møde, selvom Lindegården i Roskilde opfordrer bosteder med psykiatriske afdelinger til at gøre det for at råbe politikere op.

Blåkærgård

Bostedet Lindegården iRoskilde opfordrer bosteder med psykiatriske afdelinger over hele landet til at holde et fagligt møde, ligesom de selv har gjort det her til formiddag, hvor medarbejderne nedlagde arbejdet.

Opfordringen fra Lindegården kommer, fordi medarbejdere på bostedet mener, at sikkerheden på landets socialt psykiatriske afdelinger er alt for ringe – både for beboere og ansatte.

Det gælder blandt andet bostedet Blåkærgård ved Viborg, der i den seneste tid har været i medierne på grund af alvorlige fejl i sikkerheden. På Blåkærgård afviser den daglige leder, Janne Martinussen, dog, at de har lyttet til opfordringen fra Lindegården.

- Vi har ikke holdt et møde i dag. Jeg har i hvert fald ikke hørt noget om det, og det ville jeg, hvis vi havde holdt et, siger Janne Martinussen til TV MIDTVEST.

Om personalet på Blåkærgård vil holde et møde i den nærmeste fremtid, er der heller ikke noget, der tyder på. Janne Martinussen fortæller, at hun godt har hørt om opfordringen fra Lindegården, men at det ikke er noget, der er truffet en beslutning om.

- Jeg ved endnu ikke, om vi har tænk os at gøre det. Det kan jeg simpelthen ikke svare på, siger Janne Martinussen.

Socialpædagog og talskvinde på Lindegården Mia Hansen fortæller til P4 København, at det er vigtigt, at landets bosteder med psykiatriske afdelinger holder et fagligt møde, hvor det bliver besluttet, hvad der skal gøres ved de sikkerhedsmæssige problemer. Politikerne skal råbes op.

- Vi vil gerne opnå, at de beboere, der er for syge til at bo her på vores arbejdsplads, får den rigtige psykiatriske behandling. Vi kræver flere sengepladser i psykiatrien, så beboerne hjælpes forsvarligt, og vi kræver, at der kommer nogle flere hænder i socialpsykiatrien. Det kan ikke fortsætte med alt det pres, trusler, tæsk og vold, som vi oplever hver dag, siger Mia Hansen til P4 København. 

I påsken mistede Mia Hansen og de øvrige ansatte på Lindedgården en kollega, der blev knivdræbt af en beboer på stedet. Ifølge Avisen.dk har arbejdstilsynet fra januar sidste år til april i år givet 66 afgørelser for vold i institutioner for psykisk syge beboere.