Blå Kors Varmestue i Herning må lukke om natten

Efter nytår kommer flere hjemløse til at sove i opgange dets lige - for Blå Kors i Herning lukker om natten.

Blå Kors Varmestue, Herning
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Økonomien hænger ikke længere sammen hos Blå Kors i Herning, derfor er de nu nødt til at lukke for varmestuen om natten. 

- Vi skal finde 1,1 millioner kroner i vores budget. Og vi tænker, at en af de bedste løsninger på det - ud af nogle dårlige løsninger - det er at vi lukker om natten, siger Jørgen Engholm Andersen, som er leder af varmestuen.

Det er Herning Kommune der betaler for at varmestuen eksisterer, men støtten er blevet en halv million kroner mindre inden for de sidste år. Derfor er der ikke råd til at holde varmestuen døgnåbent længere. 

Marianne Plougmann er kommet på stuen de sidste 31 år, og den har betydet meget for hende - også om natten.

- Da jeg var aktiv narkoman og hjemløs, der kunne varmestuen rumme mig. De kunne rumme mig når jeg var ked af det, når jeg var depressiv, når jeg var selvmordstruet. Der var altid nogen at tale med. Morgen, formiddag, eftermiddag, aften og nat, fortæller Marianne. 

Hos kommunen er der ikke umiddelbart penge på vej til varmestuen, så de slipper for at lukke om natten.

- Alle skal spare, og alle skal holde det, de nu engang har til rådighed, og det skal det her område selvfølgelig også, fortæller Anne Marie Søe Nørgaard, Venstre, formand Social- og Sundhedsudvalget, Herning Kommune.
 

2:36