Blå blink til Mongoliet

Som en del af et velgørenhedsløb donerer tre unge mænd en udtjent ambulance til myndighederne i Mongoliet. Godt en måned tager det at køre de 15.000 km.

Fra Sydengland til mongoliet på omkring en måned. Det er sommerferieplanen for Anders Trelborg, Anders Olsen og Sigurd Bjerre. Og så endda i en rød/hvid ambulance fra 1999. De deltager i velgørenhedsløbet Mongol Rally 2010 sammen med ca. 300 andre hold. Fra den 20. juli til 24. august (hvis alt går efter planen) skal de køre godt 15.000 km i både kendt og ukendt terræn:

- Det bliver helt ubeskriveligt, og vi har ikke rigtig nogle forestillinger om, hvad vi kommer ud for på den tur, siger Anders Trelborg.

Drengene kommer fra henholdsvis Nørre Nissum, Viborg og Skive men bor i dag i Århus. Det er også her de har mødt hinanden. Den næste måneds tid kommer de utvivlsomt til at lære hinanden meget bedre at kende:

- Vi har brugt rigtigt mange timer på det her, men vi bliver kammerater på en helt anden måde. Samtidig støtter vi et rigtigt godt projekt, siger Anders Trelborg.

Det er syvende gang der køres biler, penge og andet hjælp til Mongoliet i Mongol Rally.

Klik her for at se MongolRally2010's hjemmeside

Se indslag om drengenes forventninger dagen efter deres store afskedsfest:

Se også indslag fra 2009, hvor to drenge fra Arnborg tog samme tur. Tryk i den grå boks til højre.