Bizar afgørelse i strandbeskyttelses-sag

Birthe Bughardt og hendes mand skal nu fjerne en række fliser fra deres grund, fordi de bor under 300 meter fra kysten. Det har Natur-og Miljøklagenævnet afgjort.

strandjegind.jpg

Når man bor under 300 meter fra kysten gælder særlige regler strandbeskyttelse. Det har Birthe Bughardt og hendes mand nu lært på den hårde måde.

Sidste år klagede de til Natur-og Miljøklagenævnet, efter at de havde fået besked på at fjerne højbede, terrassefliser og stakit fra deres grund på Jegindø, fordi de bor tæt på stranden.

I dag kom så afgørelsen. Natur- og Miljøklagenævnet har besluttet, at parret må beholde deres højbede og stakit - men de skal stadig fjerne fliserne.

- Vi havde håbet til det sidste, at der ville komme en fornuftigt afgørelse på det her, men det skete ikke, siger Birthe Bughardt.

Familien fik desuden afslag på at bygge en lade og beholde et hegn til høns og heste på grunden. Afgørelsen betyder, at de føler sig fanget på øen, hvor de har boet i 20 år.

- Det betyder at vi har en ejendom og noget jord, som vi ikke har råderet over, og hvis vi vil begynde et andet sted, så er vi lidt stavnsbundet, for hvem vil købe en grund, hvor man ikke en gang må plante et træ eller lægge nogle fliser? siger Birthe Bughardt opgivende.

I april besøgte vi parret, da de havde fået besked på at fjerne tingene fra deres grund. Indslaget kan i se i videoen.

2:19
Når man bor mindre end tre-hundrede meter fra kysten, er der særlige regler for, hvad man må og ikke må på sin grund.