Bitter strid om innovationscenter

Et kommende innovationscenter i Skjern skal bidrage til en positiv erhvervsudvikling - men kritikere mener, at der er så mange usikkerheder, at projektet bør stilles i bero.

281112_Innovationscenter.jpg

Planerne om et nyt innovationscenter i Ringkøbing-Skjern Kommune har skabt usikkerhed blandt de lokale forbrugere - og en intern strid i Venstres byrådsgruppe.

Ringkøbing Fjord Innovationscenter skal opføres på en mark i udkanten af Skjern og koster mellem 135 og 141 millioner kroner. Centret opføres af en fond, men det lokale forsyningsselskab Ringkøbing-Skjern Forsyning, der selv vil rykke ind i centret,  skal betale størstedelen af regningen - mindst 95 millioner kroner.

Det får nu den tidligere chef for el, vand og spildevand i den gamle Skjern Kommune, Anton Boysen, til at kritisere projektet. Han mener ikke, at et forsyningsselskab skal bruge forbrugernes penge på den slags og frygter, at investeringen vil betyde højere vandpriser.

- Pengene skal jo findes et sted. Og hvis man skal bruge måske 100 millioner, skal de jo findes hos forbrugerne, siger han.

- Utrygt og forvirrende

Projektet bliver også kritiseret fra politisk side. SFs byrådsmedlem Niels Rasmussen har som medlem af forsyningsselskabets bestyrelse sagt ja til at bruge 95 millioner på innovationscentret. Men han frygter, at regningen bliver endnu større.

- Det forløb, vi har været igennem, er noget af det mest forvirrende, jeg har oplevet i mine 23 år som byrådspolitiker. Der har været opstillet det ene regnskab efter det andet, og det har ærlig talt gjort mig noget utryg, siger Niels Rasmussen.

Borgmester Iver Enevoldsen (V) afviser kritikken - han mener, at der er styr på økonomien, men hans partifælle Bent Brodersen er ikke overbevist. Sammen med en anden Venstremand, Lennart Quist, er Brodersen også skeptisk.

- Jeg har hverken sagt ja eller nej til projektet endnu. Først vil jeg gerne have nogle driftsbudgetter og handleplaner, så jeg har en ide om, hvad det reelt er, vi skal have med til det her center siger Bent Brodersen.

Afviste at behandle sagen i byrådet

SF har forsøgt at få byrådet til at stille projektet i bero - men borgmesteren har afvist at behandle sagen i byrådet med den begrundelse, at det er Ringkøbing-Skjern Forsyning - og ikke byrådet - der har truffet beslutningen. Og det faktum at kommunen er eneaktionær i forsyningsselskabet ændrer ikke på hans beslutning.

Formanden for Ringkøbing-Skjern Forsyning, Elmo Flaskager, afviser, at selskabets investering i innovationscentret vil betyde højere priser til forbrugerne. Han mener også, at der er god fornuft i, at selskabet flytter ind i centret, fordi man i dag har til huse i lejede lokaler.

Innovationscentret skal efter planen stå færdigt i 2014. 

Eksternt link: Læs mere om innovationscentret her.

Forvirrende og utrygt - interview med SFs byrådsmedlem Niels Rasmussen:

2:27
Niels Rasmussen om innovationscenter

Formanden for Ringkøbing-Skjern Forsyning afviser kritikken og siger, at projektet ikke vil betyde større regninger til forbrugerne:

3:28
Elmo Flaskager om innovationscenter

Interview med borgmester Iver Enevoldsen (V):

 

3:34
Iver Enevoldsen om innovationscentret