Biskop: Hvis præster bliver lockoutet, udskydes konfirmationer

Biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær vil ikke gøre brug af muligheden for at lade provster stå for konfirmationer, hvis præster bliver lockoutet.

Biskop Henrik Stubkjær vil ikke lade provster erstatte eventuelt lockoutede præster ved konfirmationer. Flere konfirmationer kan derfor risikere at blive udskudt.
Biskop Henrik Stubkjær vil ikke lade provster erstatte eventuelt lockoutede præster ved konfirmationer. Flere konfirmationer kan derfor risikere at blive udskudt.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Selvom Biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær, kunne vælge at lade provster overtage for eventuelt lockoutede præster, så vil han ikke gøre brug af den mulighed. Det skriver Kristeligt Dagblad onsdag. Derfor risikerer omkring ti konfirmationshold i Viborg Stift at at få deres konfirmation udskudt. 

- Hovedargumentet er, at præster forbereder sammen med konfirmander gennem et helt år. Så skal de også have lov til at have den fest sammen, siger han til TV MIDTVEST.

Han opfordrer dog til, at konfirmander holder fast i deres planlagte lokaler og fester.

- Der er inviteret og booket lokaler, så hold fast i festerne og lokalerne. På den måde får de jo faktisk to fester, siger han.

Forskelligt fra stift til stift

I otte ud af ti stifter har man valgt at gøre som i Viborg. Kun på Lolland-Falster og på Fyn har man valgt at lade provster erstatte eventuelt lockoutede præster. 

Det er de biskopperne i de respektive stifter, der selv afgør, om de vil lade provster overtage eller ej. 

- Vi håber selvfølgelig stadig, at der kommer en enighed, så vi ikke behøver at stå i den her situation. Og skulle det ske, så finder vi hurtigst muligt en ny dag, hvor vi selvfølgelig forsøger at tage hensyn til, at forældre søskende og bedsteforældre også kan komme med, siger Henrik Stubkjær.