Biltyveri: Flygtede og fik peberspray

En ung mand flygtede mandag aften efter at have stjålet en bil. Flugten mislykkedes dog, og politiet måtte bruge peberspray til at få manden i håndjern (opdateret).

En 22-årig mand fra Skive, der er kendt af politiet, stjal mandag aften en varevogn med trailer efter i Nykøbing. En anmelder ringede kl. 20.55 til politiet og fortalte, at en mand og en kvinde udenfor Brændselsforeningen i Nykøbing havde brudt ind i en sølvgrå Toyota Dyna og kørt fra stedet med en trailer efter.

Politiet rykkede ud, spottede bilen ved Durup og fulgte efter. Det endte imidlertid i en mindre biljagt, indtil den unge mand forsøgte at stikke af over en mark. Med traileren efter gik det dog mindre godt, da det bløde føre hurtigt fik bilen til at sidde fast.

Løbet var kørt, og politiet skred til anholdelse. Men det fik ikke den unge mand til at give op - derfor måtte politiet give ham peberspray for at lægge ham i håndjern. Derefter viste det sig, at den 22-årige ikke havde et kørekort. Til gengæld havde han en kniv på sig.

Efterfølgende tog politiet både blodprøver for narko- og spirituspåvirket kørsel.

Manden blev tirsdag varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling frem til den 6. februar. Han er sigtet for 30 forhold og har kæret kendelsen til landsretten.

Det var i Nykøbing (rød), bilen blev stjålet, og i Durup (blå), politiet spottede bilen.