Opdateret: Biltyv fængslet efter to biljagter

Politiet kom torsdag eftermiddag på noget af en køretur, da to biltyve stak af i en stjålet Citroen.

To ihærdige biltyve blev torsdag eftermiddag jagtet af politiet ved Nørre Snede og Ejstrupholm.

De kom kørende i en stjålet Citroen Jumper, som tidligere på dagen havde været indblandet i et trafikuheld ved Silkeborg. Da politiet fik øje på bilen, satte de efter den. Biltyvene havde dog ikke i sinde at stoppe frivilligt, og derfor begyndte en biljagt.

quoteHan stiger ud af bilen og løber igen fra politiet. Blandt andet igennem en å og ind i et skovområde, men vi har en hundevogn fremme ret hurtigt og får fat i ham.

Ole Vanghøj, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet fik efter en kort flugt held af at stoppe bilen, og her fik de anholdt en 22-årig mand fra Næstved. Den anden mand, den anholdtes 35-årige bror, havde dog ikke fået biljagt nok og løb derfor fra politiet.

- Det lykkedes ham, der løber derfra, at stjæle en Passat, siger Ole Vanghøj, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Biltyv på skovtur

Politiet fik senere øje på den stjålne bil og satte derfor biljagt nummer to i gang. Den fartglade biltyv mistede senere herredømmet over den stjålne bil og kørte direkte ud på en mark.  Det fik dog stadig ikke manden til at stoppe.

- Han stiger ud af bilen og løber igen fra politiet. Blandt andet igennem en å og ind i et skovområde, men vi har en hundevogn fremme ret hurtigt og får fat i ham, siger Ole Vanghøj.

På grund af det tidligere færdselsuheld, er de to biltyve nu på politigården i Silkeborg. Politiet skal nu finde ud af, hvad der skal ske med dem.

- Vi skal have fundet ud af, om de har kastet noget ud af bilen undervejs. Der må jo være en grund til, at de ikke ville snakke med os, fortæller vagtchefen.

Begge bilflugter foregik i meget høj fart, og har derfor formentlig virket voldsom for forbipasserende.  

Mange sigtelser 

Det blev torsdag besluttet, at den 22-årige mand skulle løslades, mens hans bror skulle fremstilles i grundlovsforhør fredag ved Retten i Viborg. 

Den 22-årige er sigtet for forbrugstyveri, mens broderen er sigtet for to forbrugstyverier, at køre påvirket af enten medicin eller euforiserende stoffer, og så at køre bil uden at have kørekort. 

Retten besluttede fredag middag, at den 35-årige skulle varetægtsfængsles i fire uger.