Bilsælgere og -købere vil revolutionere bilafgifterne

Vægt, CO2-udledning og sikkerhed skal afgøre nye afgifter på biler, mener DI, Bilimportørerne og FDM.

bilforhandler.jpg

Et helt nyt afgiftssystem skal sikre billigere biler med højere sikkerhed og mindre udledning af farlige stoffer i Danmark. Det skal alene være tekniske kriterier som CO2-udledning, vægt og sikkerhed, der bestemmer de danske bilafgifter.

 

Sådan lyder det fra en usædvanlig koalition bestående af Dansk Industri, Bilimportørerne og FDM. Det erfarer TV 2 Business.

Med forslaget vil de tre organisationer erstatte det værdibaserede system, som gælder i dag. Det skal altså ikke længere være prisen på den enkelte bil, der afgør afgifterne.

 

- Den værdibaserede afgift gør det uforholdsmæssigt dyrt at være bilejer og rammer skævt i forhold til de biler, vi ønsker, siger FDM's direktør, Thomas Møller Thomsen, til TV 2 Business.

 

I forslaget indgår i øvrigt, at registreringsafgiften skal være løbende, så den ikke - som nu - skal betales på én gang.

Udspillet fra de tre organisationer kommer, fordi de ganske enkelt mener, at de danske bilafgifter i dag virker uhensigtsmæssigt.

 

- Hvis vores bilpark fremover skal minde om et moderne vestligt land, er vi nødt til at få ændret på registreringsafgiften, siger Gunni Mikkelsen, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

 

Og det nye system skal ikke bare tage hensyn til statskassen, men vil have en række positive sideeffekter, påpeger Thomas Møller Sørensen fra Dansk Industri.

 

- En intelligent omlægning af registreringsafgiften vil gavne miljø, trafiksikkerhed og mobilitet i samfundet, siger branchedirektør for bilbranchen i Dansk Industri Thomas Møller Sørensen til TV 2 Business.

 

/ritzau/