Billigere færgebilletter til Limfjordsøer

Det bliver billigere at sejle med færgerne til Fur og Venø

Venø Færgen vil allerede fra næste år kunne sænke priserne med 20 kroner
Venø Færgen vil allerede fra næste år kunne sænke priserne med 20 kroner

Fra næste år bliver det billigere at sejle med færgen på overfarterne til to Limfjordsøer her i landsdelen.

Regeringen afsættet 42 millioner kroner til at sænke færgetaksterne næste år. En del af disse penge kommer passagerne på turene til og fra Venø og Fur til gode.

Fra 2017 og frem vil der blive afsat yderligere 85 millioner kroner til formålet. Med de penge tages der et væsentligt skridt i retning af det såkaldte "landevejsprincip", hvor det skal koste det samme at sejle med færge, som det koster at køre i bil.

Overfartsleder Søren Adsersen fra Venø Færgen, glæder sig over, at færgetaksterne nu sættes ned. 

- Det har helt klart betydning for turismen og for de fastboende. På længere sigt gavner det også bosætningen på øerne, siger overfartslederen.

Foreløbig ved Søren Adsersen ikke, hvor mange penge der falder af specifikt til Venø Færgen. 

- Vi afventer at høre om de konkrete tal. Men jeg håber på billetpriserne kan sættes ned med en 20`er allerede fra næste år, siger han.

I dag koster det turen over Venøsund 90 kroner for bil og passagerer. Med udsigten til flere penge fra 2017, vil prisen kunne sænkes yderligere, så det fremover kommer til at koste omkring 50 kroner at sejle med Venø Færgen.

Det er kun Ø-færgerne der får tilskud til at sænke billetpriserne. De såkaldte "genvejs-færger" i Limfjorden, Thyborøn-Agger, Feggesund og Hvalpsund  får ingen penge i denne omgang.