Billige midt- og vestjyske kommuner

Magasinet Penge & Privatøkonomi har lavet en opgørelse over leveomkostningerne i landets 98 kommuner. Landsdelens kommuner ligger i den billige ende af listen.

lemvig.jpg

Godt nyt til midt og vestjyderne. Landsdelen er top, når det gælder om at have flest penge til rådighed hver måned. En opgørelse viser, at der er stor forskel på udgifterne til bolig, bil og børnepasning fra kommune til kommune.

Opgørelsen er regnet ud på en model-familie på to voksne og to børn - begge børn i institution - med en samlet indkomst på 750.000 kroner om året - og et hus og en bil. 

Den billige ende

Starter man fra bunden, er den første midt- og vestjyske kommune på listen Holstebro. På trods af, at det er den dyreste kommune i landsdelen, befinder Holstebro sig samlet set på en 40. plads. Et stykke oppe i den billigste ende. Viborg ligger nr. 35, Herning nr. 29, Ikast-Brande på en 26.plads.

Spredt ud over top tyve over de billigste kommuner ligger: Skive(16), Thisted(15), Ringkøbing-Skjern(14), Struer(11), Vesthimmerland(6), Morsø(3) og Lemvig indtager anden pladsen. Kun overhalet af Tønder Kommune.

193.000 kroner i forskel på øst og vest

Efter udgifterne til hus, bil og børnepasning er betalt har modelfamilien i Lemvig et rådighedsbeløb på 358.094. I den anen ende af listen er Frederiksberg Kommune den dyreste i landet. Her har model-familien til sammenligning 164.583 om året til rådighed. Lemvig-familien har 193.000kr mere om året.

Der er forskel i både børnepasningspriser og ejendomsskatter, men den helt store forskel udgøres af prisen for model-familiens 140km2 store hus. I Lemvig koster det i gennemsnit 905.333 kr - i Frederiksberg kommune koster de tilsvarende kvadratmeter 4.200.000.