Billige flybilletter skal redde Karup

Karup Lufthavn har længe skrantet, men nu skal billige flybilletter sikre den fremtidige flydrift.

Det har længe været tyndt med antallet af passagerer på indenrigsflyvninger mellem Karup og Københavns Lufthavn.

Det er Norwegian, der sidder på alle flyvninger til og fra lufthavnen, og nu sænker det skandinaviske flyselskab priserne til ned til 199 kr. for enkeltbilletter i håb om at flere passagerer vil bruge lufthavnen.

- Karup er overvejende en business-rute, og vi vil meget gerne tiltrække de fritidsrejsende også. Det er vigtigt for os at kunne lave et så bredt tilbud som muligt, så det ikke kun er forretningsrejsende, der rejser på ruten.

Sådan forklarer Johan Bisgaard Larsen, der er Informations- og Marketingschef i Norwegian.

Flere afgange ikke nok

I oktober sidste år forøgede Norwegian antallet af daglige afgange til seks. Men det har endnu ikke kunne mærkes på bundlinjen.

- Det er jo ikke helt gået i den retning, vi ønskede. Vi havde en forventning om, at med seks afgange ville vi få en stigning i passagertallet. Vi havde godt nok budgetteret med samme tal som sidste år, men vi havde en forventning om, at vi skulle få flere passagerer, forklarer lufthavnsdirektør, Erik Jakobsen.

De sidste fem år er det gået tilbage for lufthavnens økonomi. I år ventes underskuddet at blive på 5,8 millioner kroner, hvilket er dobbelt så meget som sidste år.

Derfor glæder Norwegians seneste tiltag også lufthavnsdirektøren.

Efterlyser bedre infrastruktur

Men lave priser alene kan ikke redde lufthavnen, mener Johan Bisgaard Larsen:

- Det er vigtigt, at vi får bedre infrastruktur til og fra Lufthavnen, netop så man tiltrækker rejsende fra de større byer omkring Karup såsom Herning, Viborg, Ikast, Holstebro og Skive, så lufthavnen bliver bedre forbundet. Så tror vi, at flere fritidsrejsende vil vælge at flyve, når de skal til Sjælland eller København.

De billige flybilletter vil officielt være i salg fra 15. september, men du kan allerede nu være heldig at finde de billige afgange.

Norwegian har endnu ikke besluttet, hvornår kampagnen med de billige flybilletter skal slutte.

 

Se, hvad de mange pendlere mener om Norwegians billige billetter i vores nyheder kl. 19:30 eller i videon herunder:

01:43 Luk video