BILLEDER: Så er storken kommet

Det gode forårsvejr har i år lokket flere storke længere mod nord.

260411_Stork-Jebjerg.JPG

Så er det for alvor forår: Storken har meldt sin ankomst til det midt- og vestjyske.

TV/MIDT-VEST har modtaget flere billeder fra seere, der har foreviget den langbenede gæst. Før påske så Orla Nautrup en stork på en tagryg i Jebjerg, og anden påskedag fotograferede Susanne Worm og Hans Jørgen Nørgaard et storkepar ved et vandhul og på en mark på Vestmors.

Storkeeksperten Hans Skov mener, at det er det gode forårsvejr, der har lokket storke fra Tyskland eller Polen mod nord.

- Sidste år var et trist storkeår, men i år har vi haft et pragtfuldt vejr, der betyder, at storkene trækker længere nordpå, siger han til tvmidtvest.dk

Godt råd: Kig mod Vejlerne eller Skjern Å

Det er dog langt fra sikkert, at der nu endelig er udsigt et ynglende storkepar i Danmark. De sidste danske storke-unger kom til verden i 2004 i Vegger og Ribe - der var dog storke i reden i Vegger indtil 2007. Siden da har der ikke været vilde storke i danske reder.

Hvis parret fra Mors satser på at få unger i det danske, bør de - ifølge Hans Skov - vende blikket mod Vejlerne, hvor der både er en god rede og optimale fødebetingelser. Der var storke i Vesløs indtil 2001. Hans Skov nævner også Skjern Å-området som et godt bud på et hjemsted for et ynglende storkepar.

260411_2Stork-Jebjerg_0.JPG

260411_1Stork-Jebjerg_0.JPG

 

260411_Stork-Vestmors_0.JPG

260411_1Stork-Vestmors_0.JPG