Biljagter på vejene i nat

To gange måtte politiet tirsdag nat jagte forbrydere på de midt- og vestjyske veje.

Blaablink (politi).jpg

Natten til onsdag blev fyldt med høj fart og udrykninger, da politiet to gange måtte eftersætte forbrydere i Midt- og Vestjylland.

Klokken 22 ville en Nissan firehjulstrækker ikke ville stoppe, da politiet vinkede den ind til siden, men satte i stedet farten op og forsøgte at stikke af. Det blev starten på en dramatisk biljagt omkring Vinderup, hvor Nissanen flere gange forsøgte at køre de jagtende politibiler af vejen og forsøgte at torpedere en modkørende politibil.

Biljagten sluttede i et sumpområde, hvor firehjulstrækkeren kørte fast. Politet anholdt den 30-årige fører af bilen og hans 29-årige passager. I bilen havde de to blandt andet udstyr til tyveri af diesel.

Den 29-årige er sigtet for at modsætte sig anholdelse, mens den 30-årige stor over for langt flere sigtelser. Han er sigtet for spirituskørsel, kørsel under påvirkning af stoffer, kørsel uden kørekort, hensynsløs kørsel og muligvis også forsøg på vold mod tjenestemænd.

De to bliver afhørt tirsdag formiddag.

Biltyv prøvede at køre fra poltiet

Ved midnatstid måtte politiet igen træde på speederen for at indhente en billist. En 20-åig mand havde stjålet en bil i Esbjerg og havde ikke til sinds at standse, da politiet fandt ham ved Nørre Snede. Derfor forsøgte han med høj hastighed at slippe fra politiet på hovedvejen mod Viborg.

Ved Knudstrup havde politiet dog sat en fælde op og lagt sømmåtter ud. Dækkene på flugtbilen punkterede og den 20-årige blev anholdt. Han bliver afhørt og løsladt onsdag ved middagstid. 

Manden bliver sigtet for brugstyveri, kørsel uden kørekort, at køre mens han var narkopåvirket og hensynsløs kørsel.