Biljagt med 200 km/t efter smykkekup

Et smykkekup mod Koldby Ure og Optik endte i nat i en højdramatisk biljagt. Fire politipatruljer var involverede i biljagten, hvor farten var 200 km/t.

Klokken 00.55 natten til torsdag gik alarmen hos Koldby Ure og Optik. Fire rumænere brød ind og stjal guld, sølv, ure og smykker for mere end 700.000 kroner. Efter alarmen sendte politiet straks flere patruljer afsted mod Thy, men ved Oddesundbroen bliver de mødt af en udenlandsk indregistreret BMW, der kommer kørende med 150-200 km/t.

- Da vores patruljer ser bilen komme med så høj fart, vender vi om og kører efter dem. Da personerne i bilen opdager, at vi gør det, begynder de at smide genstande ud af vinduet. Det viser sig senere, at være flere af tyvekosterne, som de smider ud, fortæller vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Anholder tre - én på fri fod

Biljagten fortsætter i hidsigt tempo ned mod Struer, hvor den udenlandske bil nu har to patruljer efter sig. Det får rumænerne til at dreje ind ad Torvegade i Struer, som for tyvene viser sig at være blind. Da tyvene opdager, ruten er blind, springer de ud af bilen og løber fra stedet. Politiet har nu fået selskab af to hundepatruljer. De får hurtigt anholdt to af mændene, og kort efter lykkedes det også hundepatruljen at få løbet en tredje gerningsmand op. En fjerde gerningsmand er stadig på fri fod.

- Signalementet af den fjerde mand er meget sparsomt, men vi ved, at han sandsynligvis er rumæner, som de tre øvrige, fortæller Henrik Nielsen.

De tre anholdte er fra Rumænien er og henholdsvis 24, 32 og 41 år. De tre mænd er ved et grundlovsforhør torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet til den 19. december.