Biljagt i Silkeborg: 18-årig kørte ind i byhus

En ung kvindelig billist stak i nat af fra politiet og kørte ind i et byhus i Lemming. Hun er nu anholdt og sigtet for spirituskørsel og for at køre uden kørekort. (Foto: Midt- og Vestjyllands Politi)

biluheld_nisset_0.jpg

Beboerne i et hus på Nisset Bygade i Lemming nord for Silkeborg fik sig i nat en brat opvågning. En billist endte nemlig sin flugt fra politiet med at smadre ind i byhusets gavl.

En patrulje mødte klokken 02.03 natten til onsdag en billist i Silkeborg. Men da betjentene rutinemæssigt gjorde tegn til at stande bilen, så forsøgte bilens fører at stikke af fra politiet.

- Vores patrulje satte efter den kvindelige billist med udrykning ud af Kejlstrupvej i den nordlige retning ud af Silkeborg, men hun gjorde ingen tegn til at ville stoppe bilen, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

Mistede herredømmet i kurve

Men stoppe, det gjorde hun. I en kurve på Nisset Bygade, der mistede kvinden herredømmet over bilen og ramte først en lygtepæl for dernæst at fortsætte ind i et byhus på gaden.

- Hverken den kvindelige billist eller hendes mandlige passager kom til skade, ligesom heller ikke husets beboere kom noget til, fortæller Henrik Nielsen.

Men den kvindelige billist kan se frem til et retsligt efterspil. For efterfølgende viste det sig, at den unge 18-årige kvinde fra Randers-egnen ikke havde forstået, at man ikke må køre bil, når man hverken har et kørekort eller når man er påvirket af spiritus og/ellers stoffer. Begge dele blev hun anholdt og sigtet for.

Hendes mandlige passager viste sig at være ejeren af bilen, og han blev derfor sigtet for at overlade førerretten til en, der ikke har kørekort.