Biljagt i midtbyen

Betjent tæt på at blive kørt ned af narkopåvirket flugtbilist under biljagt i Herning i nat.

Ny politibil, udrykning150713_0.jpg

Klokken 01 natten til fredag måtte politiet have de blå blink i gang og jagte en flugtbilist gennem Herning midtby.

Bilen blev standset af politiet i en rutinekontrol, men føreren en 25-årig mand fra Sønder Felding var bestemt ikke interesseret i at tale med politiet. Derfor kørte den 25-årige, men i det han kører væk, er han tæt på at ramme en betjent, der er på vej hen for at tale med ham.

- Betjenten bliver heldigvis ikke ramt, men vi mener, at manden havde til hensigt at ramme betjenten, og derfor skal vi nu se om vi kan sigte ham for det, fortæller Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Kjeld Nedergaard.

Efter en kort biljagt i Herning by lykkedes det politiet at standse flugtbilen, i krydset ved Gullestrupvej og Kærmindevej.

I bilen var også en 34-årig kvinde fra Herning. Begge er nu anholdt. Politiet mistænker ham for at have kørt bilen i narkopåvirket tilstand og er derfor sigtet for det, og for at køre uden kørekort. Han er i forvejen kendt af politiet.

I bilen var der også flere genstande, som ifølge politiet kunne være tyvekoster.

Den 25-årige mand og 34-årige kvinde skal afhøres yderligere her fredag morgen, hvorefter politiet tager stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.