Biljagt endte i ulykke og anholdelser

Politiet fandt i nat den sorte Dodge Ram, der blev stjålet fra en bilforhandler i Snejbjerg natten til onsdag. Men først efter en længere biljagt kunne politiet anholde to mænd i sagen.

260315DodgeR_0.jpg

Natten til onsdag var der indbrud i S&S Bilhus på Enggårdvej i Snejbjerg. Her slap tyvene afsted med en kostbar pickup af mærket Dodge Ram.

Natten til torsdag lykkedes det politiet at anholde to mænd i sagen. Men først efter en længere biljagt, der endte i et uheld.

Tilfældigt møde i Hammerum

En patrulje stødte tilfældigvis på den sorte Dodge Ram i Hammerum.

- Vores patrulje kom kørende i Hammerum, da den stjålne amerikanerbil pludselig kom kørende i modsatte retning. Vores patrulje satte efter, men bilen stoppede ikke efter anvisningerne, fortæller vagtchef ved Midt - og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Patruljen forfulgte bilen i over tyve minutter, hvor den nåede helt ind i Herning før den igen kørte over Sunds til Simmelkær.

- Bilen kørte med høj hastighed og trak faktisk fra vores patruljevogn, men i et T-kryds ved Tallundvej i vestlig retning fortsatte bilen lige over, og så lykkedes det patruljen at anholde føreren af bilen, fortæller vagtchefen.

Føreren brækkede ryggen

Også patruljevognen ryger i grøften i T-krydset, men ingen af betjentene kom til skade. Føreren - 34-årig mand fra Herning-området - forsøgte først at stikke af fra stedet, men blev anholdt klokken 01.10. Han har pådraget sig et brud i ryggen, og derfor blev en ambulance tilkaldt til stedet.

Men politiets arbejde sluttede ikke her.

- Vi kunne se, at passagerdøren i bilen stod åben, og at airbaggen var gået i passagersiden, så vi formodede, at der havde siddet en passager i bilen, der var løbet fra stedet. Derfor tilkaldte vi vores hundepatruljer, der tog ud og eftersøgte området, siger vagtchefen.

Fandt medpassager i træ

Klokken 02.40 var der gevinst. En af hundene blev nemlig ved med at vende tilbage til et træ et stykke fra ulykkesstedet, og selvom det var mørkt, og man derfor ikke kunne se nogen person sidde oppe i træet, så viste det sig, at hundens næse havde ret.

- Hundeføreren tog chancen og råbte op mod træet, at "nu kan du godt komme ned", og så lød svaret, at "det gør jeg, hvis du fjerner hunden." Passageren blev derfor anholdt klokken 02.40, forklarer Ole Vanghøj fra Midt - og Vestjyllands Politi.

Passageren er en 22-årig mand fra Herning. Politiets jurister skal nu afgøre, om de to mænd skal fremstilles i grundlovsforhør, og politiet skal nu efterforske sagen nærmere.

- Det er jo ret alvorligt, når man stikker af fra politiet, og de har overtrådt en lang række færdselslove i den her biljagt, så det skal vi selvfølgelig have fulgt op på.

Den dyre amerikanerbil er tilsyneladende i høj kurs på det sorte marked. Andre politikredse kan også melde om tyveri af Dodge Ram-biler.

Hos forhandleren, der altså fik stjålet deen eftertragtede bil, oplyser de, at den pågældende bil var helt fabriksny og koster 600.000 kroner på gule plader.

I videoen kan du se et indslag med bilforhandleren, der fik sin sjældne og dyre bil stjålet:

1:24