Biljagt: 18-årig viborgenser fængslet

En 18-årig mand fra Viborg tog skylden for både biltyveri, biljagt og indbrud. Han er i dag blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Den ene af de to unge mænd, der torsdag aften kørte galt på flugt fra politiet, er ved et grundlovsforhør ved retten i Viborg i dag blevet varetægtsfængslet i tre uger.

Den 18-årige mand var passager i den stjålne Mercedes ML varebil, der torsdag aften kørte galt i en kurve ved Tjele Gods.

Men den unge mand fra Viborg erkendte også at have begået et indbrud i en landejendom ved Ryomgård den 23. august, hvor der blandt andet blev stjålet elektronik og et kamera.

Her fandt han også nøglerne til den bil, som de to mænd kørte i torsdag aften, og den 18-årige bedyrede i retten, at han var alene om indbruddet. Politiet fandt også to gram kokain i bilen, som den 18-årige indrømmede var hans. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

20-årig slap for fængsling

Hans medsammensvorne - en 20-årig mand - kørte bilen uden at have kørekort og er ligeledes blevet sigtet for at køre i narkopåvirket tilstand. Men det var efter dommerens vurdering ikke nok til at varetægtsfængsle ham.

Anklageren fik lukket dørene for offentligheden med en formodning om, at der kan være en medgerningsmand på fri fod.

Den 18-årige blev løsladt den 12. august, og det kan meget vel have spillet ind på dommerens vurdering af sagen.