Bilister vendte om på motorvej

Politiet er rystet over bilisternes opførsel på motorvejen ved herning. I forbindelse med et uheld lørdag vendte flere bilister bilen og kørte mod færdselsretningen på motorvejen.

160310_ulykke_herning001.jpg

Pointen med en motorvej er, at man aldrig møder modkørende trafik, men det kunne man ikke vide sig sikker på i går eftermiddag på Herning-motorvejen.

Ved 1-tiden i går eftermiddags kørte to biler galt mellem Herning og Ikast. Redningsmandskabet lukkede motorvejen en times tid for at hjæpe de forulykkede.

Ingen kom alvorligt til skade. Men det kunne være gået helt galt. Talrige biler måtte vente mens vejen var spærret. Men andre så stort på både regler og sikkerhed, og vendte snuden den anden vej med kurs mod nærmeste afkørsel, men altså også med kurs mod køreretningen.

Politiet nåede ikke at fange nogle af lovovertræderne. Men meldingen om bilisternes adfærd ryster vagtchef Henrik Nielsen fra Midt- og vestjyllands politi. Hvis politiet havde fået fat i dem, risikerede de både en større bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.

"Men det sekundære er da bøden! Det er da mere vigtigt at vi ikke får nogen mennesker slået ihjel ved tåbelige handlinger", siger Henrik Nielsen.

Se indslag her: