Bilister glemmer lys i tågen

Tågen har drillet i hele det Midt- og Vestjyske område siden tidligt mandag morgen. Især bilister i helt nye biler gør livet svært for deres medtrafikanter i den lave sigtbarhed. De glemmer nemlig at tænde baglygterne.

TAAGESNAK.jpg

Tæt tåge har præget mandag morgen i hele Midt- og Vestjylland. Lav hastighed og farlige overhalinger er nogle af følgerne af den dårlige sigtbarhed. Nye biler, der er kommet i handlen efter 2011, er med til at skabe farlige situationer på landevejene, fortæller Dennis Lange, der er konsulent ved FDM.

- De nye biler, der er solgt fra 2011 og frem tænder ikke selv deres baglys. Noget, vi har været vant til i Danmark altid. Derfor glemmer mange bilister at få tændt lyset og det skaber farlige situationer på vejene, siger han.

Også hos Midt- og Vestjyllands Politi har tågen krævet ekstra opmærksomhed. 

- Jeg vil gerne opfordre folk til sørge for at få tændt deres tågelygter og baglygter, når de vågner op til tåget vejr. Det kan give nogle farlige situationer, fordi de andre bilister ikke kan se bilen. Vi ser jævnligt, at folk glemmer at tænde lygterne - og også, at de glemmer at slukke dem igen, når tågen er væk, siger Henrik Glintborg fra Færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi

 

FDM opfordrer bilejerne til at bruge lidt ekstra tid på at sætte sig ind i bilens teknik. Det er nemlig den enkelte chaufførs ansvar at regulere lyset efter vejret. 

- Først og fremmest er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvordan ens bil fungerer. Det gælder i alle sammenhænge. Hvornår tænder den lyset - hvornår tænder den ikke lyset. Hvis man ved, at man er den glemsomme type, kan vi anbefale, at man får omkodet bilen, så nærlyset altid er tændt, så er man på den sikre side, siger konsulent hos FDM Dennis Lange til TV MIDTVEST.

 

Mød en af dem, der har svært ved at huske lyset:

0:32