Bilist overrasket over "ulve" på vejen

En bilist troede, at han havde fanget tre ulve på video, mens de løb rundt på vejen ved Holstebro.

En bilist var overbevist om, at det var ulve som på billedet og ikke hunde, han i går fangede på video ved Holstebro.
En bilist var overbevist om, at det var ulve som på billedet og ikke hunde, han i går fangede på video ved Holstebro.
Foto: Valery Hache / Scanpix

"Vild oplevelse på vej til Holstebro løb 3 ulve rundt midt på vejen......"

Sådan skriver Leif Kristensen fra Ringkøbing i et opslag på Facebook, som i skrivende stund er blevet delt over 3000 gange og vist over 100.000 gange.

Mandag aften fik han sig et ret overraskende syn, da tre store ulvelignende dyr løb rundt på vejen upåvirket af bilerne. Han troede, at han havde fanget tre ulve på video på vejen ved Holstebro, men det drejer sig om hunde.

Naturhistorisk Museum står for den nationale overvågning af ulve og bedømmer til daglig materiale som videoen optaget i går aftes. Kent , der er forsker ved museet er ikke i tvivl om, at det er hunde.

- Dyrets udseende viser helt tydeligt, at det er hunde. Dyret holder halen opad, og halespidsen er lys. Ulve har en mørk halespids, og halen er mere lige og nedadrettet. Det er kun ved særlig adfærd, at de løber rundt med halen oppe, siger Kent Olsen, forsker ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

De ulvelignende dyr er desuden ganske upåvirkede af trafikken.

- De er trygge ved bilerne. En af dem stopper og markerer ved en reflekspæl, og det tyder på, at de er vant til biler. Men det er helt klart på grund af udseendet, at jeg er sikker, siger Kent Olsen.

Forskeren vurderer, at der formentlig er tale om hunde af racen tjekkoslovakiske ulvehunde. Flere har dem i Danmark og avler dem her.