Bilhandler har ventet 6 1/2 år på retssag

I mere end seks år har Henrik Bollerslev fra Viborg gået rundt i uvished. I morgen får han et fingerpeg om, om han skal i fængsel og af med en bøde på over en halv million kroner. Bilhandleren holder fast i, at han ikke har gjort noget ulovligt.

Lindholm.jpg

Tirsdag d. 29. april, 2008 begyndte brat for Henrik Bollerslev. I en razzia blev hans bilforretning Lindholm Biler i Viborg, og hans private hjem ransaget af Skat med assistance fra politiet.

- Jamen jeg ikke kan ikke engang huske, var det kl.09.00 morgenen eller sådan noget, så er der lige pludselig en fire-fem biler der kommer ind ude på parkeringspladsen, fuldstændig ligesom at være med i en amerikansk film, alle døre åbner samtidig og det vælter ud med mennesker, siger Henrik Bollerslev, indehaver af Lindholm Biler i Viborg.

Alt materiale i forbindelse med Lindholm Bilers påståede parallelimport blev beslaglagt. Desuden blev Henrik Bollerslevs private, økonomiske midler båndlagt, og det har de været siden.

- Det er jo voldsomt at leve med i næsten syv år, siger Henrik Bollerslev.

Henrik Bollerslev er sigtet for at have unddraget statskassen registreringsafgifter og momsbeløb ved at parallelimportere biler for i omegnen af 4,4 millioner kroner fordelt på to sager.

I retten i morgen

I morgen handler retssagen i Viborg om syv biler importeret fra USA, den anden sag er om import af mere end 100 Seat biler, den skal afgøres ved retten i Aalborg i det nye år. Fem andre bilhandlere er mistænkt i sagen. I morgen skal Henrik Bollerslev møde op i retten i Viborg for første gang i sagen - seks år et halvt år efter første henvendelse fra myndighederne

- Jeg er da rigtig glad for, at vi nu omsider skal i gang, så vi kan få en afklaring, og når det så er sagt, så synes jeg jo, at seks et halvt år det er rigtig, rigtig lang tid.

Henrik Bollerslev understreger desuden, at han ikke har gjort noget ulovligt.

- Vi har lavet alting 100 procent efter bogen, forklarer Henrik Bollerslev.

Strafferammen er op til otte år. Der forventes at falde dom i første del af sagen d. 27. november.

2:14
I mere end seks år har en bilforhandler fra Viborg gået rundt i uvished. I morgen får han et fingerpeg om, om han skal i fængsel og af med en bøde på over en halv million kroner. Bilhandleren holder fast i, at han ikke har gjort noget ulovligt: