Bilforhandlere frifundet for skattesvindel

Nederlag til anklagemyndigheden i stor sag om parallelimport af biler.

051115Lindholm.jpg

Direktør Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler i Viborg og Børge Sørensen fra BS Automobiler i Ørum blev torsdag frifundet i en stor og meget omtalt sag om fusk med afgifter i forbindelse med parallelimport af biler.

Dommen faldt ved retten i Aalborg. Der var i alt fire mænd på anklagebænken, og de blev alle frifundet.

Sagen har været flere år undervejs og kom til offentlighedens kendskab, da Lindholm Biler i april 2008 blev ransaget af 30 politi- og skattefolk.

De fire mænd var tiltalt for at snyde statskasser for bilafgifter for 15 millioner kroner. Anklagemyndigheden mente, at de tiltalte holdt priserne kunstigt lave på de importerede biler. Det skete - ifølge tiltalen - ved at de satte en urealistisk lav indkøbspris og til gengæld prissatte ekstraudstyret meget højt. Det giver samlet en lavere pris, fordi ekstraudstyret ikke er belagt med afgifter.

Henrik Bollerslev har hele tiden nægtet sig skyldig - og retten i Aalborg valgte også at afvise anklagerens påstand.

- Retten har herved lagt afgørende vægt på, at der ikke ved afhøringen af udenlandske vidner er holdepunkter for en antagelse af, dels at der er truffet en aftale om overflytning, dels at de talmæssige sammenhænge, der ligger til grund, efter disse vidners opfattelse ikke er fyldestgørende, skriver retten i en pressemeddelelse.

Henrik Bollerslev blev i september i Vestre Landsret idømt to måneders betinget fængsel i en sag om groft skattesvig i forbindelse med import af biler fra USA.

 

TV MIDTVEST sendte den 15. september dette indslag om retssagen.

2:28
To bilforhandlere fra Viborgegnen er blandt de fire tiltalte i en omfattende sag om fusk med afgifter på importerede biler.