Bilforhandler skal i fængsel

Der er nu faldet dom i den første sag om Lindholm Bilers omfattende parallelimport af biler for flere millioner kroner.

Bollerslev___Lindholm_biler.jpg

Første kapitel i den årelange sag om Lindholm Biler og parallelimport fik i dag sin afgørelse.

Bilforhandler Henrik Bollerslev fra Viborg skal to måneder i fængsel og betale en bøde på 575.000 kroner. Desuden blev han idømt otte måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste.

Han er dømt for at have snydt statskassen for registreringsafgifter og moms ved at parallelimportere i alt syv biler til en værdi af 1,1 millioner kroner.

En anden medskyldig blev også dømt. Han skal dog ikke i fængsel, idét hans otte måneders fængselsdom blev gjort betinget. Også han skal aftjene 150 timers samfundstjeneste.

En tredje tiltalt blev frikendt.

- Jeg er tilfreds med dommen, for jeg gik efter en straf på omkring 12 måneders fængsel, og det fik jeg, siger anklager Jens Severinsen.

Dommen er kun første afsnit i den omfattende sag. Næste år falder der dom i en anden og endnu større sag mod Lindholm Biler. Den drejer sig om parallelimport af 100 Seat-biler.

TV MIDTVEST holder øje med, om Lindholm Biler anker dagens dom. I artikelvideoen fortæller Henrik Bollerslev om den lange ventetid, der har været i forbindelse med sagen, som har taget næsten syv år.

2:14
I mere end seks år har en bilforhandler fra Viborg gået rundt i uvished. I morgen får han et fingerpeg om, om han skal i fængsel og af med en bøde på over en halv million kroner. Bilhandleren holder fast i, at han ikke har gjort noget ulovligt: