Bilforhandler frygter nye forhandlinger om afgifter

Det er godt, at der er kommet en løsning, men jeg er ikke sikker på, at det er den rigtige, siger Ejgild Christensen fra Holstebro.

1:18
Foto: TV MIDTVEST

Ejgild Christensen, der er Toyota-forhandler i Holstebro og bestyrelsesmedlem i Autobranchen Danmark, er ikke ovenud begejstret for den aftale om nye bilafgifter, som regeringen og Dansk Folkeparti torsdag aften blev enige om.

Helt overordnet er han glad for, at der efter ugers usikkerhed, der næsten har sat bilsalget i stå, endelig er kommet en afklaring.

- Vi har i hvert fald fået en løsning, og det var det, vi ønskede rigtig, rigtig meget. Umiddelbart vil jeg sige, at aftalen betyder, at det budget, du har med til bilforhandleren, rækker til en lidt større bil. Det er jo glædeligt for familien Danmark, siger han til TV MIDTVEST.

Når begejstringen alligevel er noget begrænset, skyldes det en frygt for, at det bliver nødvendigt med en ny aftale.

- Jeg er bekymret for, om det nu er det rigtige, man har gjort. Den teknisk baserede afgift har man - som jeg hører på vandrørene - kun skelet til, og det slipper man ikke uden om. Det kommer på et eller andet tidspunkt, så det betyder, at vi står over for turen en gang til.

Ejgild Christensen vurderer heller ikke, at bilsalget straks kommer op på et normalt niveau igen.

- Der vil gå et stykke tid, inden vi får beregnet til bunds, hvad de enkelte biler kommer til at koste. Det er ikke noget, man lige gør hen over natten, siger han.

Regeringen præsenterer selv konsekvenserne af den nye aftale sådan her på Twitter.

Her kan du se, hvordan bilpriserne på 20 typiske biler ændrer sig ved omlægningen af registreringsafgiften
Her kan du se, hvordan bilpriserne på 20 typiske biler ændrer sig ved omlægningen af registreringsafgiften