Biler i millionklassen indtager landsdelen

50 Rolls Royces og Bentleyer til en samlet værdi af 100 mio. kr. er lige nu på rundtur i det midt- og vestjyske.

RollsRoyce2
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

I dag og de kommende dage vil der være biler i millionklassen på vejene i det midt- og vestjyske. Rolls Royce Entusiast Club er nemlig på sin årlige tur her i området.

- Vi bliver lagt mærke til, og det åbner også nogle døre, så vi får lov til at se en masse spændende ting, siger Frans Goldbach, formand for den danske sektion i Rolls Royce Entusiast Club.

Klubben er 37 år gammel og har omkring 100 medlemmer. Det er medlemmer her fra landsdelen, der har bestemt, hvad bilerne skal lægge vejen forbi.

Biler er fra 1930'erne og frem til i dag.
Biler er fra 1930'erne og frem til i dag.
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST

Torsdag går turen forbi TV MIDTVEST og kasernen i Holstebro og fredag byder på en tur til Nr. Lyngvig Fyr ved Hvide Sande og et smut forbi Ringkøbing. Rolls Royce entusiasterne overnatter på Nørre Vosborg.

- Vi mødes en gang om året og altid i Kristi Himmelfartsferien. Det er super hyggeligt, siger Frans Goldbach.

Bilerne er fra 30'erne og frem til i dag, og koster i gennemsnit to millioner kroner ifølge Frans Goldbach. Da der er omkring 50 biler med på turen, er de altså omkring 100 mio. kr. værd.

Med på turen i år er også klubmedlemmer fra Norge, Sverige og Tyskland. Tidligere har den danske sektion været på tur i Frankrig, Italien og Tyskland. Bilerne er altid med.

I år har den engelske klub 60 års jubilæum. Det fejrer den danske sektion i morgen.

I gennemsnit koster hver bil omkring to millioner kroner.
I gennemsnit koster hver bil omkring to millioner kroner.
Foto: Frank Sørensen, TV MIDTVEST