Bilbranche forventer travl weekend

Bilbranchen i Silkeborg havde allerede i dag travlt ovenpå den nye aftale om registreringsafgiften, regeringen i går landede med Dansk Folkeparti.

Bilkøb håndslag
Foto: Karsten Mortensen

- Super positivt. Det er de første to ord, der kommer ud af munden på salgschefen hos Volkswagen i Silkeborg, Thomas Pedersen, som TV MIDTVEST møder ovenpå gårsdagens aftale om registreringsafgiften.

Han kan allerede mærke forskellen på interessen for at købe ny bil, fra i går til i dag.

- Vi har haft rigtig mange henvendelser allerede på telefon fra folk, der spørger. Interessen er kommet tilbage. Og dem, der venter på bil, vil gerne vide, hvad de kan spare på de nye afgifter, forklarer han og fortsætter.

- Jeg tror helt afgjort, at der vil komme rigtig mange kunder i weekenden, på grund af det her.

Salget har været sat helt i stå

Faktisk er der ifølge Thomas Pedersen kun én dårlig ting at sige om den nye aftale. Og det er ventetiden.

- Det er super positivt at vi har fået en afgørelse, så vi kan få gang i salget igen. For det har jo været sat helt i stå, forklarer bilsælgeren.  

Ingen tør i dag sætte nøjagtige tal på, hvor meget den nye aftale om registreringsafgiften kommer til at betyde i kroner og øre, men ifølge Thomas Pedersen kan det for en ny Passat godt komme til at betyde besparelser helt op til 55.- 60.000 kroner.

Vinderne er familien Danmark

Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, vurderer at besparelsen for en brugt bil vil ligge på et sted mellem 12.-15.000 kroner, afhængigt af bilmærket. 

- Vinderne er familien Danmark, mener han og fortsætter:

- Den helt klassiske danske familie, som har brug for en gennemsnitlig bil, som nu er blevet meget billigere. Og ikke kun i køb, men også i forhold til omkostninger til finansiering og forsikringer, forklarer han.

3:30
Den helt store effekt af den nye registreringsafgift rammer i følge salgschef hos VW i Silkeborg  i weekenden.