Bilafgifter på dagsordenen igen:- Det er uanstændigt

Bilforhandlerne er træt af, at afgifterne endnu engang skal diskuteres i finansloven. Det stopper simpelthen salget.

Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Landsdelens bilforhandlere er frustrerede. Endnu engang er bilafgifterne trukket op af politikernes hat og er for fjerde år i træk en del af finanslovsforhandlingerne.

Hos STS Biler, der årligt sælger 3000 biler og har forhandlere i Holstebro, Herning, Ikast, Lemvig og Skive, er direktør Ejgild Christensen træt af situationen.

- Vi ved jo ret beset ikke, hvad vores varelager er værd, eller hvordan vi skal rådgive vores kunder, og der føler jeg simpelthen, at det er uanstændigt, at man fra politisk hold gør det – ikke bare en, men fire gange i streg, siger Ejgild Christensen til TV MIDTVEST. 

Problemerne er denne gang opstået, efter Kristian Thulesen Dahl, Formand, Dansk Folkeparti, onsdag kaldte regeringens forslag om at holde afgifterne på elbiler lav de kommende to år for en ”lappeløsning”.

00:39

Ejgild Christensen forklarer, hvorfor det bliver et problem for både køber og sælger.

Luk video

Bilafgifterne har været til forhandling i efteråret i både 2015, 2016 og 2017, hvor det endte med at afgifterne bled sat ned. Det skriver PolicyWatch.

Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, er enig med Dansk Folkeparti i, at miljørigtige biler skal have en lavere afgift – problemet er timingen.

- Vi er helt enige med Kristian Thulesen Dahl i, at bilafgifterne på den lange bane skal omlægges. Problemet er bare, at det kan tage tid at blive enige her inden et valg, og det vil sætte salget i stå, hvis der kommer en åben debat om det, siger Gunni Mikkelsen til PolicyWatch.

Sidste år måtte bilbranchen holdet vejret i 3-4 måneder.

04:18

Torsten Schack Pedersen understreger, at regeringen ikke ønsker at pille ved bilafgifterne.

Luk video