Opdateret: Personbil og tog stødte sammen ved Skjern

Uheldet skete ifølge politiet i en overskæring uden bomme.

En personbil kørte lørdag klokken 13.51 ind et Arriva-tog i overskæringen på Damsøvej uden for Skjern, et par kilometer øst for Skjern.

Det oplyser vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis.

- Ved det her sammenstød er det bilen, der påkører toget. Bilen rammer toget på kanten af forenden og bliver derefter slynget rundt, forklarer vagtchefen.

Skyldtes formentlig uopmærksomhed

Hvor høj fart bilen kørte med tør politiet endnu ikke spå om, men toget vejer 70 ton og kørte med 100 kilometer i timen. Heldigvis er der kun sket materiel skade ved ulykken. Ingen personer er kommet tilskade.

- Bilisten virkede meget rystet, da patruljen nåede frem. Bilen var totaltskadet, men føreren er ikke kommet noget til. Han forklarer selv, at han var uopmærksom og ikke så toget, forklarer vagtchefen.

Der er ifølge politiet ingen bomme i overkørslen på Damsøvej, men kun skilte og lyssignal. 

- Vi har ingen grund til at tro, at klokker og lys ikke har virket, understreger vagtchef Allan Riis.

Politiet har taget en alkoholtest af både føreren af toget og bilen, men har ingen mistanke om nogen form for spirituskørsel.

- Vores umiddelbare mening er, at det er føreren af køretøjet, der er skyld i ulykken. Nu må vi se, om der kommer et retsligt efterspil, siger Allan Riis. 

Chokerede togpassagerere

Føreren, en 54-årig mand fra Skjernområdet er kørt til observation på sygehuset. Han havde ifølge politiet ingen passagerer med i bilen.

Både lokoføreren og de 19 ombordværende passagerer er også uskadte, men chokerede efter hændelsen.

Arriva oplyser i en pressemeddelelse, at togafgangene mellem Herning og Skjern er aflyst, og at der sættes taxaer ind i stedet. Det vides endnu ikke, hvornår togdriften genoptages.

 
 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST
 
 
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST